Teresa Coloma Xàtiva

Activitats que es realitzen

.........

9 D'OCTUBRE
    Participació en l'exposició de cartells conmemoratius del 9 d'octubre a l'Albereda  Jaume I.

LA CASTANYERA
     En novembre, quan arriba la tardor, rebem la visita de la castanyera. Activitat de col·laboració AMPA-Centre. Arriba la castanyera i ens oferix un caputxet de castanyes torrades i nosaltres li oferim les nostres cançons de la tardor.

CATERINETES
   
El 25 de novembre celebrem la festivitat de Les Caterinetes, festa típica de la comarca de La Costera, on berenem pa de catalina i torró de gat.


NADAL
     Decoració de l'escola amb la participació de tots els familiars.
Festival de Nadal ,  on participen tots els xiquets/es de l'escola, organitzada per les mestres.

     Benvinguda al patge reial a l'escola, recollint totes les cartes fetes pels xiquets/es. Activitat realitzada amb col·laboració de l'AMPA.

DIA DE LA PAU 
    Celebrem aquest dia amb activitats de joc, música, manualitats... el dia 31 de gener.

DIA DE L'ARBRE
    Celebrem aquest dia plantant arbres al nostre hort.

CARNESTOLTES
    Activitat dedicada a la celebració del Carnaval, desfilant pel barri amb una xaranga, acabant amb un berenar. Activitat realitzada amb col·laboració de l'AMPA.

FALLES
     Cercavila al voltant del barri, vestits amb brussó i mocador faller i acompanyats per la xaranga per visitar les falles. En tornar l'AMPA ens convida a xocolata i bamba. 

LA VELLA QUARESMA
     Esperem l'arribada de la festa de la Pasqua amb la companyia de la nostra amiga 'la vella quaresma' que ens ajuda amb les seues cames a saber les setmanes que falten per a Pasqua. 

LA PASQUA
     Quan arribe la Pasqua ens mengem la mona i la xocolata tots junts al pati i juguem als jocs tradicionals d'aquesta festa.

TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ
    Tots els anys l'escola  participa amb un taller ,  a la festa de la trobada.

EXCURSIONS
    Al llarg del curs i depenent dels projectes que treballem, s'organitzen excursions: bombers, Castell, Fievi , granja-escola , taller faller...

EXPOSICIÓ D'ART
    
Exposició d'una selecció de  treballs que realitzen els nostres alumnes, baix la direcció de la mestra de suport, partint del projecte 'Viure la mirada', organitzat pel Cefire per als centres d'Infantil.

GRADUACIÓ
   
Acte d'acomiadament dels alumnes de 5 anys que acaben la seua escolaritat al centre.

FESTA FI DE CURS
   Activitats lúdiques en les que celebrem la finalització del curs.

SOPAR FI DE CURS
    
Al pati de l'escola tots els membres de la comunitat del centre , acomiadem el curs escolar amb un sopar, amenitzat per música per als menuts.

PROJECTES DEL CENTRE

     Hort escolar
    
Activitats al voltant d'un hor escolar gestionat per alguns mestres, pares, mares i iaios dels nostres alumnes, en el que es realitzen sembra, reg i cura de les plantes que hi ha en ell.

     Música
    
Activitats al voltant del cant, ritmes,balls, audicions per gaudir i estimar la música, coneixent els instruments musicals, especialment  els de perscussió, permetent a cada alumne descobrir les seues pròpies destresses.

     Art
    
Activitats al voltant de l'art on els menuts es familiartitzen en artistes famosos, tècniques, estris  i materials,i els ajuden a descobrir i gaudir dels colors,les formes, les textures, els materials de la natura...

     Patis actius
   
Projecte realitzat amb la col·laboració de les famílies, es realitzaran jocs per al pati i espais lúdics, utilitzant materials de reciclatge i altres, per donar als xiquets/es espais i joguets nous.

    Pla de Transició al CP Gozalbes Vera
   
Activitats amb el centre  de primària adscrit CP Gozalbes Vera, per a millorar el pas dels alumnes de 5 anys que acaben l'escolaritat al nostre centre. Es realitza una visita a l'últim trimestre i l'apadrinament lector d'un alumne major a cadascun dels nostres alumnes.
   


Activitats que es realitzen Activitats que es realitzen Activitats que es realitzen Activitats que es realitzen Activitats que es realitzen

Col·legi públic d'educació infantil Mª Teresa Coloma· C / Lingüista Sanelo s/n · 46800 (Xàtiva) València
Tel. 96 224 90 15 · Nota legal · xatcom.net © 2014